Online fitness usluge

Postoji ona stara uzrečica: „Samo najjači opstaju“….S obzirom na vrijeme u kojem živimo, skloniji sam varijanti „samo najprilagodljiviji“ opstaju. Jedan od primjera prilagodbe u ovoj industriji jest i porast online varijante treninga.

Iako na tržištu već nekoliko godina postoje razni online modeli ove usluge, pravu ekspanziju je doživio u ovoj „dinamičnoj“ 2020. Najčešće se pod online fitness uslugama misli na:

  • Live treninzi sa trenerom
  • Izrada plana i programa po kojem se vježba
  • Aplikacije sa automatiziranim prikazom vježbi i progresije

Mišljenja sam da klasičan osobni pristup ima više prednosti, no ukoliko se ispoštuju neki principi, kvalitetom može biti na prilično visokoj razini.

Dakako, ovdje govorimo o isključivo „face to face“ pristupu, a ne o aplikacijama sa automatiziranim prikazom vježbi jer taj model jednostavno nije i ne može biti kvalitativno na istoj razini.

Ukoliko ste zainteresirani za online usluge i imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte 🙂

Nedostaci

1) Socijalna komponenta. Većini možda i najvažnija stavka u cijelom transformacijskom procesu. Otuđenje je već odavno uzelo maha i nedostatak interakcije sa drugim ljudima uživo povlači sa sobom mnogo drugih negativnosti, ali to je ipak tema za sebe. Rijetki su vježbači kojima je vježbanje samo sebi svrha. Onaj osjećaj pozitivne energije u zraku, osjećaj pripadnosti i smijeh sa drugim vježbačima…širenje poznanstava…networking…i još mnogo toga – značajan nedostatak.
2) Fizički kontakt. Određene vježbe zahtjevaju „manualno“ postavljanje pojedinih zglobova u optimalne pozicije. Određene terapeutske tehnike zahtjevaju „hand-on“ pristup.
3) Izbor sprava i rekvizita. Tu mislim da se ne treba previše objašnjavati jer fitness centri imaju neusporedivo veći izbor mogućnosti koji je teško nadmašiti.
4) Komunikacijske vještine trenera. Izrazito bitna stavka za online treninge. Posebno ukoliko je riječ o početniku koji još nema izražen osjećaj o položajima određenih dijelova tijela u prostoru. Potrebno je dobro razumijevanje materije te prilagođavanje terminologije na jednostavan i razumljiv način.

Prednosti

1) Financijski prihvatljivija opcija. Razni modeli imaju razne cijene, no generalno, cijena bilo kojeg modela ne bi smjela biti ista ili viša od klasične usluge. Jednostavno zato što kvalitativno ne može biti u istoj kategoriji. Ako ste iskusniji vježbač, sam plan i program može vam biti najisplativija opcija. Ako ste početnik sa ograničenim budžetom i dobrom motivacijom, dva online treninga sa demonstracijom programa je opcija za vas. Najbolja opcija svakako su live treninzi sa trenerom. Također, nemate trošak benzina i parkinga te ne plaćate članarinu.
2) Ušteda vremena. Prednost se očituje u tome što za sat vremena treninga ne gubite (u prosjeku) 2h na dolazak i odlazak. Gužve i kašnjenja zbog prometa nisu više vaš problem.
3) Privatnost. Neki se ljudi jednostavno ne osjećaju ugodno zbog (često) lažnog osjećaja da ih svi gledaju dok vježbaju. A skidanje u svlačionicama je poseban problem. I to treba prihvatiti. U online varijanti taj problem ne postoji.
4) Neovisnost o prostoru. Vaš dom, hotelska soba, javna površina poput parkova ili sl., sve je izvedivo i moguće.

Naša filozofija počiva na kvaliteti usluge koja ima dugoročno održive rezultate i s obzirom na to, odlučili smo Vam ponuditi isključivo „live“ treninge u kombinaciji sa izradom programa.

Mogućnost najma opreme po prihvatljivim cijenama daje jednu posebnu komponentu za široki spektar mogućnosti rada u vašem domu.


Ukoliko ste zainteresirani za ovaj oblik rada i imate dodatna pitanja, slobodno nas kontaktirajte 🙂