Menu

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/davors/public_html/templates/stabilitas/lib/framework/helper.layout.php on line 142

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/davors/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/davors/public_html/templates/stabilitas/lib/framework/helper.layout.php on line 142

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/davors/public_html/includes/application.php on line 539

Osobni nutricionist

Danas je prepoznata značajna uloga pravilne prehrane i mnoga terapeutska svojstva koja se primjenjuju u okviru dijetoterapije. Individualno prilagodjena prehrana planirana na temelju nutricionistikih načela osjetno će doprinjeti većoj kvaliteti  života, vitalnosti i dugovječnosti.


Stoga Vam  pružamo cjelovit  i individualan pristup svakome od Vas,  te Vas  nastojimo  upoznati s principima pravilne prehrane i pomoći Vam u rješavanju problema bilo da se radi o prekomjernoj tjelesnoj masi, višku masnog tkiva, pothranjenosti, podizanju energije ili mišićne mase, kao i prilagoditi Vašu prehranu ovisno o zdravstvenim indikacijama kao što su razne alergije na hranu, kožne alergije,  probavne smetnje, celijakija, gastritis, dijabetes, pad imuniteta, podložnost velikom naporu i stresu i sl.

Imajući na umu da na prekomjernu težinu i višak masnog tkiva osim nepravilne prehrane i sjedilačkog načina života utječu i razne bolesti, lijekovi, stres te utjecaj hormona, savjetovanju pristupamo oprezno i odgovorno, pa ako treba i kroz  suradnju s Vašim liječnicima, kroz specijalističke nalaze i  krvnu sliku.

Naša usluga uključuje izradu plana prehrane s kompletnim prehrambenim smjernicama i konkretnim savjetima o uravnoteženoj prehrani, potrebi za nutraceuticima, pripremi jela, pravilnom uzimanju obroka i funkcionalnoj prehrani.

Izradi  plana prehrane prethodi :

1) Uzimanje Vaše detaljne nutritivne anamneze pomoću upitnika koji ispituje Vaše prehrambene navike, osobne preferencije, stil života, postojeće dijagnoze i lijekova koji se koriste te različite parametre kao što su spol, dob, visina , opseg struka, aktivnosti te ciljevi koji se  žele postići;

2) Vašeg sedmodnevnog dnevnika prehrane pomoću kojega procjenjujemo unos i količinu svih bitnih nutrijenata. To nam daje i smjernice što bi trebalo mijenjati i što unositi u organizam da bi se došlo do cilja kojeg želite; naša nastojanja su da jelovnik bude uklopljen u Vaš stil  života, ne izaziva opterećenje u svakodnevnom životu, te se nastoji  prilagoditi unos namirnica koje preferirate, ali i dodati nove, za  dobrobit Vašeg zdravlja.

3) Mjerenje postotka potkožnog masnog tkiva (muškarci ne bi trebali preći 15 %, a žene 22% ) metodom bioelektrične impedancije  pomoću specijalnog aparata, a služi kao električni vodič, dok masno tkivo sadrži mali udio vode te stoga djeluje kao otpornik protoku električnog signala. Taj otpor ili 'impedancija' uspoređuje se sa spolom / visinom / dob (mjerenje se temelji na principu da mišićno tkivo sadrži veliki udio vode te se stoga i koristi za izračunavanje količine masnog tkiva).

4) Krvna slika ne starija od mjesec dana. Iako sama slika ima velike oscilacije na dnevnoj razini, dobro je izvaditi sliku kako bi se ustanovile eventualne promjene koje su u medjuvremenu nastupile, a da niste ni znali za njih.

Temeljem svih tih podataka, izračunavamo i  indeks tjelesne mase, bazalni metabolizam i dnevnu energetsku potrošnju  organizma, uz objašnjenja rezulatata analize.
Redovno pratimo Vaš napredak i konkretne rezultate, putem vaših povratnih informacija i kontrolnih pregleda.
Ovo nije jedini oblik ponude, te je podložan promjenama i prilagodbi svakome klijentu ponaosob.

Obratite nam se s povjerenjem!

ODLUČILI STE UVESTI POZITIVNE PROMJENE
U SVOM ŽIVOTU?
Napravili ste najteži korak. Ostalo prepustite nama!

Započnite odmah!