Osobni nutricionist

Danas je prepoznata značajna uloga pravilne prehrane i mnoga terapeutska svojstva koja se primjenjuju u okviru dijetoterapije. Individualno prilagodjena prehrana planirana na temelju nutricionističkih načela osjetno će doprinijeti većoj kvaliteti života, vitalnosti i dugovječnosti.

Iz tog razloga, pružamo Vam cjelovit i individualan pristup, te Vas nastojimo upoznati s principima pravilne prehrane i pomoći Vam u rješavanju problema bilo da se radi o prekomjernoj tjelesnoj masi, višku masnog tkiva, pothranjenosti, podizanju energije ili mišićne mase, kao i prilagoditi Vašu prehranu ovisno o zdravstvenim indikacijama kao što su razne alergije na hranu, kožne alergije, probavne smetnje, celijakija, gastritis, dijabetes, pad imuniteta, podložnost velikom naporu i stresu i sl.

Imajući na umu da na prekomjernu težinu i višak masnog tkiva osim nepravilne prehrane i sjedilačkog načina života utječu i razne bolesti, lijekovi, stres te utjecaj hormona, savjetovanju pristupamo oprezno i odgovorno, pa ako treba i kroz suradnju s Vašim liječnicima, kroz specijalističke nalaze i krvnu sliku.

Naša usluga uključuje izradu jelovnika s kompletnim prehrambenim smjernicama i konkretnim savjetima o uravnoteženoj prehrani, potrebi za nutraceuticima, pripremi jela, pravilnom uzimanju obroka i funkcionalnoj prehrani.

Izradi plana prehrane prethodi:

1) Uzimanje Vaše detaljne nutritivne anamneze pomoću upitnika koji ispituje Vaše prehrambene navike, osobne preferencije, stil života, postojeće dijagnoze i lijekova koji se koriste te različite paremetre kao što su spol, dob, visina , opseg struka, aktivnosti te ciljevi koji se žele postići;
2) Vašeg dnevnika prehrane pomoću kojega procjenjujemo unos i količinu svih bitnih nutrijenata. To nam daje i smjernice što bi trebalo mijenjati i što unositi u organizam da bi se došlo do cilja kojeg želite; naša nastojanja su da jelovnik bude uklopljen u Vaš stil života, ne izaziva opterećenje u svakodnevnom životu, te se nastoji prilagoditi unos namirnica koje preferirate, ali i dodati nove, za dobrobit Vašeg zdravlja.
3) Analiza sastava tijela (potkožno masno tkivo, postotak mišićne mase, bazalni metabolizam…)

Redovno pratimo Vaše promjene te prilikom adaptacije organizma izrađujemo novi jelovnik sa uvažavanjem vaših povratnih informacija.

Ovo nije jedini oblik ponude, te je podložan promjenama i prilagodbi svakome klijentu ponaosob.

Obratite nam se s povjerenjem!

Za više informacija i konkretnu ponudu pogledajte naše usluge i kontaktirajte nas.